4 büyük kurumdan üst düzey temsilciler Boğaziçi Üniversitesi Finans Zirvesi’ne katılacak

Boğaziçi Üniversitesi Finans Zirvesi 2025 İle Türkiye’nin Finans Sektörünü Buluşturacak

Boğaziçi Üniversitesi, 10-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceği Finans Zirvesi 2025 etkinliği ile Türkiye’nin önde gelen finans aktörlerini bir araya getirecek. Üniversitenin açıklamasına göre, “Belirsizlik Çağında Finansal Dönüşüm” temasıyla düzenlenecek zirve, para politikası, bankacılık, yatırım dinamikleri, finansal teknolojiler ve dijital dönüşüm gibi konularda sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirecek.

Albert Long Hall’de gerçekleştirilecek zirve, Türkiye’nin finansal geleceğini şekillendirmeyi amaçlayan politikaların uluslararası gelişmelere ışık tutarak tartışılacağı önemli bir platform olacak. İlk gününde Türkiye ekonomisi, para politikaları, küresel sermaye akışları, bankacılık ve finansal teknolojiler gibi konular ele alınırken, ikinci gününde ise Türkiye sanayi ve enerji sektörlerinin değişen küresel finansal yapı içindeki dönüşümü ve yatırım fonları gibi konular öne çıkacak.

Boğaziçi Üniversitesi’nin Finans Zirvesi 2025 etkinliği, ulusal ve uluslararası medyanın ilgisini çekmeye devam ediyor. Üniversite, akademik, kamusal ve sektörel gündeme yön verme kapasitesini bu etkinlikle bir kez daha ortaya koyacak. Akademisyenler, karar vericiler ve özel sektör temsilcileri, zirve kapsamında bir araya gelerek ortak stratejik fikirler geliştirecek ve işbirlikleri kurma fırsatı bulacaklar.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi, Sermaye Piyasası Kurulu, Merkez Bankası ve Türkiye Varlık Fonu gibi kurumların üst düzey temsilcilerinin de katılacağı etkinlikte, Türkiye’nin küresel finans sistemindeki konumu ve hedefleri ele alınacak. Boğaziçi Üniversitesi’nin düzenlediği Finans Zirvesi 2025, sektördeki yenilikleri ve gelecek vizyonunu belirlemek adına önemli bir adım olacak.

Related Posts

Brent petrolün varili 70,54 dolardan işlem görüyor

Fiyatlar üzerinde özellikle jeopolitik risklerin ve artan küresel haber akışının etkisini gösterdiği ön plana çıktı

TCMB açıkladı: Kartlı harcamalar talep göstergesi mi, alışkanlıkların yansıması mı?

TCMB, kartlı harcamaların tüketim talebini ölçerken ödeme alışkanlıklarındaki değişimi göz önünde bulundurmanın önemine dikkat çekti. Yapılan analiz, nakitten karta geçişin harcamalardaki artışı etkilediğini ortaya koyuyor.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Filyos Limanı’na demir yolu geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Filyos Limanı ve Filyos Endüstri Sanayi Bölgesi’ni birbirine bağlayacak demiryolu iltisak hattı projesinin yapım ihalesinin tamamlandığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, hat sayesinde, Filyos Limanı’na ulaşan yüklerin, ulusal demiryolu ağı üzerinden iç bölgelere ve sanayi merkezlerine kesintisiz şekilde taşınacağını söyledi.

Avustralya ve Çin’den ticaret akışları açıklaması

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, bölgesel güvenlik gerginlikleri ve ekonomik bağların görüşmelere yön vermesi muhtemel üç Çin şehrine yapacağı altı günlük ziyaret için cumartesi günü Şanghay’a gitti.

Bitcoin’den rekor üstüne rekor: Yükseliş durdurulamıyor!

Bitcoin, tarihi zirvesine ulaşarak yatırımcıların ilgisini yeniden üzerine çekti. Piyasada yaşanan yükselişte küresel gelişmelerin etkisi dikkat çekiyor. Kripto paralara yönelik politikalar da bu hareketliliği destekliyor.

Bakan Şimşek’ten Londra’da anlamlı açıklama: Türk Lirası’nda kararlı hareket

Londra’da temaslarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Lirası’ndaki oynaklığın önemli ölçüde azaldığını açıkladı. Kararlı bir şekilde değer kaybeden Türk Lirası verileri bakanı doğrularken Londra’da bakan tarafından sarf edilen sözler mevcut kadro ile Türk ekonomisinin geleceğine yönelik endişeleri daha da arttı.