Bilim Kuşağı Atölyeleri analiz raporu açıklandı

Türkiye İş Bankası ve Petrol Ofisi Grubu İş Birliğiyle Çocuklara Bilim Kuşağı Atölyeleri

Türkiye İş Bankası ve Petrol Ofisi Grubu’nun iş birliğiyle hayata geçirilen Bilim Kuşağı Atölyeleri, 8-13 yaş aralığındaki çocuklara bilimsel deneyler yaparak öğrenme fırsatı sunuyor.

6 Şubat deprem felaketinden etkilenen bölgelerden başlayarak ülke genelinde uygulanan proje kapsamında Türkiye’nin 77 ilinde 417.484 çocuğa ulaşıldı. Futurebright tarafından yapılan etki araştırması, projenin çocukların yaratıcı düşünme yeteneklerinde ilerleme kaydetmesine yardımcı olduğunu gösteriyor.

Yapılan araştırmada, Bilim Kuşağı Atölyeleri’ne katılan çocukların yaratıcı düşünme becerilerinin geliştiği, teknoloji okuryazarlıklarının arttığı ve iletişim yetkinliklerinde iyileşme olduğu belirlendi. Ayrıca, çocukların fayda odaklı düşünme yeteneklerinin geliştiği ve bilimsel süreçlere katılan çocukların gelecekte bilim insanı veya mühendis olma hayalleri kurmaya başladığı görüldü.

Araştırma sonuçları, Bilim Kuşağı Atölyeleri’nin çocuklara bilimsel bilgi kazandırmakla kalmayıp aynı zamanda kendini keşfetmelerine, güvenmelerine ve geleceğe umutla bakmalarına yardımcı olduğunu gösteriyor:

  • Katılımcıların %99’u bilim ve teknolojiye olan ilgilerinin arttığını belirtti.
  • Problem çözme becerilerinde %89 oranında gelişim gözlemlendi.
  • Öğrencilerin %88’i olaylara farklı açılardan bakabildiklerini belirtti.
  • Diğer öğrencilerle olan iletişimde %89 gelişim sağlandı.
  • Yaratıcı düşünme yeteneklerinde %91 oranında ilerleme kaydedildi.
  • İletişim becerileri %89 oranında iyileşti.
  • Öğrencilerin %81’i bilim atölyelerinin diğer derslere olan ilgilerini artırdığını söyledi.
  • Teknoloji anlama yeteneklerinde %96 oranında artış sağlandı.
  • Mühendislik becerilerinde %93, matematik ve fen bilgisi becerilerinde %87 olumlu etki gözlemlendi.

Related Posts

Teknoloji doğayı kurtarabilir mi? Robot arılar sahnede

Dünya genelinde arı popülasyonlarının dramatik şekilde azalması, tarımsal üretimi tehdit ederken, bilim dünyası bu krize yenilikçi bir çözümle yanıt veriyor: Robot arılar. Polenleme süreçlerini taklit edebilen bu minyatür teknolojik harikalar …

30. Ramazan Demirci Açık Alan Hentbol Turnuvası’nda kazananlar belli oldu

Geleneksel hale gelen Ramazan Demirci Açık Alan Turnuvası’nın 30’uncusu, Antalya’nın Alanya ilçesinde tamamlandı. 50 takım ve 800 sporcunun katılımıyla yapılan turnuvada kazananlar belli oldu.

Samsung, Apple’ın yolundan gidiyor

Samsung, 2026 yılından itibaren bazı özellikleri ücretli olarak sunmaya başlayacak. Bunun başında belirli sağlık verileri ve özellikleri var.

Toyota’yı satın almayı planlıyordu! Araç üretim devi iflas başvurusunda bulundu!

Çin otomotiv pazarında elektirik araç üretimiyle öne çıkan Neta Auto’nun iflas başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Şüpheli e-postalarda asla aboneliği iptal etme düğmesine tıklamayın, işte nedeni

Gelen kutunuza düşen spam e-postalardan kurtulmak isterken daha büyük bir tehlikeyi tetikliyor olabilirsiniz. Uzmanlar, şüpheli e-postalarda “abonelikten çık” bağlantılarına tıklamanın düşündüğünüzden çok daha riskli olabileceği uyarısında bulunuyor.

KKKA aşısında sona doğru: İnsan üzerinde çalışmalar başlayacak

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’nde üretilen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili aşıda, yakın zamanda insan üzerinde faz çalışmalarına başlanacağı bildirildi. Koronavirüs aşısı olan Turkovac’ı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, yapılacak birkaç deneyin ardından her şeyin yolunda gitmesi halinde bu yılın sonunda insan faz çalışmalarına başlanabileceğini söyledi.