Gazze’deki gazetecilerden soykırım eylemi

Filistinli Gazeteciler Gazze’de İsrail Soykırımına Karşı Eylem Düzenledi

Filistinli Gazeteciler Sendikası, Gazze’nin Han Yunus kentinde bulunan Nasır Tıp Kompleksi’nde gerçekleştirilen bir eyleme Gazze’de çalışan Filistinli gazeteciler katıldılar.

Eylemde, İsrail’in Gazze halkına yönelik gerçekleştirdiği soykırıma son verilmesi talep edildi. Gazeteciler, “Medya Soykırımını Durdurun”, “Gazetecileri Öldürmeyi Durdurun” ve “Gerçek Kurşundan Daha Güçlüdür” yazılı pankartlar taşıdılar.

Filistinli Gazeteciler Sendikası Başkan Yardımcısı Hüseyin el-Estal, yaptığı konuşmada İsrail’in Filistinli gazetecilere karşı işlediği suçları dile getirdi. Estal, İsrail’in gazetecileri doğrudan öldürerek ve evlerini yıkarak suç işlediğini vurguladı.

Ayrıca, İsrail’in Gazze’ye iki aydır gıda ve ilaç yardımlarını engellemesi nedeniyle gazetecilerin açlıkla mücadele ettiğine dikkat çekildi. Estal, uluslararası insan hakları kuruluşları ve toplumları, devam eden soykırıma son verilmesi için sorumluluk almaya çağırdı.

Filistin hükümetinin medya ofisine göre, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in soykırımında 213 gazeteci öldü, 409’u yaralandı ve 48’i tutuklandı.

Filistin İnsan Hakları Merkezi, 26 Nisan 2025’te yaptığı açıklamada, Gazze’deki gazetecilerin ölüm sayısının, 1992 yılından bu yana yapılan gazeteci ölüm sayıları arasında “dünyadaki en yüksek rakam” olduğunu belirtti.

7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 52 bin 495’e, yaralıların sayısı ise 118 bin 366’ya yükseldi.

Related Posts

Antalya’da denizde erkek cesedi bulundu!

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi açıklarında denizde erkek cesedi bulundu. Üzerinden kimlik çıkmayan kişinin yabancı uyruklu olabileceği değerlendiriliyor.

Bakanlık İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 3,7 milyon TL ceza kesti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in Tire ilçesinde açık alanda vahşi depolama yaptığı belirlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 3 milyon 739 bin 452 TL idari para cezası uyguladı.

El yıkama dayatması delirmesine neden oldu! Doktor Semmelweis’in değeri yıllar sonra anlaşıldı

1847’de Viyana Genel Hastanesi’nde artan lohusa ateşi vakalarını engellemek amacıyla tıp öğrencilerine cesetlerle temas sonrası el yıkama zorunluluğu getiren Macar doktor Ignace Philippe Semmelweis, meslektaşlarının şiddetli direnciyle karşılaşarak önce itibarsızlaştırıldı, ardından ruh sağlığını yitirdi.

6.2’nin ardından İstanbul’daki deprem polemiğine İTÜ de karıştı!

İstanbul’daki 6,2’lik depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan ön raporda, enerjinin sadece yüzde 12’sinin boşaldığı kaydedilirken; Marmara için sıkça anılan 7,8 büyüklüğündeki deprem senaryosunun korku yaratmak amacıyla değil, gerçek mühendislik hesabıyla ortaya konulduğu belirtildi.

Venezuelalı 5 muhalif siyasetçi Arjantin’e sığındı

Venezuela’da, Arjantin’in Karakas Büyükelçiliği’nde yaklaşık bir yıldır siyasi sığınma talebiyle bulunan beş muhalif, hükümetle yapılan üst düzey görüşmelerin ardından ülkeden ayrıldı.

Dışişleri Bakanlığı: İsrail’in bölge ülkelerine yönelik saldırıları barış ve istikrarı hedef almaktadır

“Netanyahu hükümetinin Gazze’deki işgalini genişletme yönündeki son kararı da aynı yayılmacı ve tahripkar anlayışın tezahürüdür”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir