Trump’ın politikaları ABD’de daralmaya neden oldu

ABD Ekonomisi 2024 Yılının Başında Daraldı

ABD ekonomisi, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,3 daraldı. Bu durum, ABD ekonomisinin son yıllarda gösterdiği büyüme performansının ardından gerçekleşti. Geçen yıl genelinde yüzde 2,8 büyüme kaydeden ABD ekonomisi, 12 çeyrek sonra daralma yaşadı. Analistler, bu durumu ABD Başkanı Donald Trump’ın politikalarına bağlıyor ve resesyon endişelerini dile getiriyor.

Ayrıca, tüketici harcamalarındaki yavaşlama ve federal harcamalardaki keskin düşüş de ABD ekonomisinin küçülmesine neden oldu. Analistler, ABD’nin büyüme rakamlarının şaşırtıcı olmadığını ve şirketlerin gümrük vergilerinden kaçınmak için fazla mal ithal ettiğini belirtiyor. Bu durumun ticaret dengesini olumsuz etkilediği dile getiriliyor.

Trump’ın Başkanlığının Ekonomiye Etkisi

Vadeli işlem ve emtia piyasaları uzmanı Zafer Ergezen’e göre, Amerikan ekonomisinin daralması, Trump’ın başkanlığa gelmesiyle beklenen bir durumdu. Trump’ın ticaret savaşlarını başlatması ve tarifelerle ticarette yavaşlama yaratması doğal karşılanıyor. Ekonomik ve siyasi politikalarının küresel ticarette yavaşlamaya yol açmasıyla ABD ekonomisinin daralmasına neden olduğu ifade ediliyor.

Ergezen, tarifelerin artışıyla ABD’nin ithal ettiği ürünlere ilave vergiler getirilmesinin, maliyetleri artırarak talebi yavaşlattığını belirtiyor. Bu durumun talepten ziyade arzın azalmasına neden olduğu vurgulanıyor. Küresel ticarette yaşanan yavaşlamanın devam ettiği ve enflasyonun yüksek kalmasına neden olduğu ifade ediliyor.

Fed’in Faiz İndirimi Hareketleri

Avrupa ve Çin ekonomilerinde yaşanan yavaşlamaya karşın, faiz indirimlerinin ekonomik büyümeyi artırması beklenirken Trump’ın politikalarının bu durumu etkileyebileceği dile getiriliyor. Artan tarifelerin ekonomik toparlanmayı geciktirebileceği ve faizlerin yüksek kalmasına neden olabileceği belirtiliyor.

Ergezen, enflasyonun yüksek seyrinin faizlerin yüksek kalmasına yol açtığını ve Fed’in faiz indirimlerini düşünmesine neden olduğunu ifade ediyor. Küresel ekonomideki yavaşlamanın büyümeyi olumsuz etkilediği ve resesyon endişelerinin artabileceği belirtiliyor. Sonuç olarak, dünya ekonomisinin önümüzdeki dönemde nelerle karşılaşacağı büyük merak konusu olmaya devam ediyor.

Related Posts

Bir WhatsApp mesajı, okuyan herkese 10 milyar Euroya patladı

Yeni rapor çarpıcı bir gerçeği ortaya koydu: Almanya’da dolandırıcılık girişimleri artıyor ve en çok gençler tuzağa düşüyor. Üstelik en sık kullanılan platform WhatsApp!

Güler: En düşük emekli aylığı 16 bin 881 liraya yükseltilecek

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, “14 bin 469 lira olan SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli aylığını, TÜİK’in yüzde 16,67 TÜFE artış oranını dikkate alarak 16 bin 881 liraya yükseltmiş bulunuyoruz” dedi.

Mansur Yavaş’tan “emekli aylığı” açıklaması: Bu rakamın hayatın gerçekleriyle hiçbir ilgisi yok!

Mansur Yavaş’tan “emekli aylığı” açıklaması: Bu rakamın hayatın gerçekleriyle hiçbir ilgisi yok!

En düşük emekli maaşına zam gelecek mi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı enflasyonununu açıkladı. Açıklanan verilere göre Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 1,37 oranında artış kaydederken yıllık enflasyon yüzde 35,05 oldu. Buna göre, SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 16,67 …

İkinci el araç almak isteyenler için en uygun banka kredileri belli oldu

İkinci el araç sahibi olmak isteyenler için bankaların kredi teklifleri sürüyor. Birçok banka ikinci el araç alımı için kredilerini açıkladı. İkinci el araç alım satımında önemli bir unsur olan kredilerin ödeme planları da bankalar tarafından …

Osmangazi Köprüsü 108 milyar lira tasarruf sağladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Osmangazi Köprüsü’yle 9 yılda akaryakıttan 23 milyar lira ve zamandan 85 milyar lira olmak üzere 108 milyar lira tasarruf ettiklerini bildirdi.