Bernardo Silva: Hedefimize bir adım daha yaklaştık

İHA

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ikinci maçında Portekiz, Dortmund’da oynanan maçta A Milli Futbol Takımı’nı 3-0 mağlup etti.

Karşılaşmada gol atan Portekizli futbolcu Bernardo Silva, maçın futbolcusu seçildi.

“3 puan aldık ve gruptan lider çıktık”

Basın toplantısında konuşan Silva, şunları dedi:

Çok mutluyuz. 3 puan aldık ve gruptan lider çıktık. Hedefimize bir adım daha yaklaştık. Hedefimiz hala çok uzak, o da kupayı kaldırmak. Bu akşam inanıyorum ki güzel şeyler yaptık. Kendi oyunumuzu ortaya koyduk. Portekiz olarak güzel performans sergiledik.

“Önemli olan Portekiz’in kazanması”

Golü dışında galibiyetin önemli olduğunu söyleyen 29 yaşındaki futbolcu, şu ifadeleri kullandı:

Önemli olan Portekiz’in kazanması. Grup sonrası için hazırız. Grupta 1 maçımız daha var. Özellikle maçın başında gol attığınızda kendinize olan güveniniz artıyor. Bugün sahada çok iyiydik. Türkiye bastırdı ama biz de onların baskısına karşılık verdi. Çok tehlikeli olabildiklerini biliyorduk ama boşluklar bulduk.

“Endişelendirdi diyemem ama can sıkıcı”

Maç içerisinde Cristiano Ronaldo ile fotoğraf çekmek için sahaya giren taraftarların kendisini endişelendirip, endişelendirmediğiyle ilgili sorulan soruya Bernardo Silva, şu cevabı verdi:

Endişelendirdi diyemem ama can sıkıcı. Taraftar sahaya girdiği için maç durmak zorunda kalıyor. Onun harici bu kadar meşhur olduğunuz zaman ödeyebileceğiniz bir bedel bu. Bizde olduğu için şanslıyız ama beni etkilediğini söyleyemem.

“Almanya’da çok fazla Türk olduğunu biliyorduk”

Tribünlerde Türk taraftarların çok olduğunun hatırlatılması üzerine Silva, sözlerini şöyle tamamladı:

Almanya’da çok fazla Türk olduğunu biliyorduk. Taraftarımızın desteğinin eksikliğini hissetmedik. Daha azdı sayıları belki ama sesleri gür çıkıyordu. O da bizi mutlu etti. Baskıda olduğumuzu hissetmedik o anlamda. Maçın başında gol bulduk. Bu, Türk tarafının sesini biraz kıstı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx