Bir erişim engeli kararından neler çıktı: Lut kabusu | Odatv peşine düştü | Tehditle mektup | Yanarak öldürülen 3 kişi

Odatv Haber Merkezi’ne geçtiğimiz günlerde ulaşan bir mahkeme kararı 19 yıl arayla işlenen, birbirinin tıpatıp aynısı olan ve kan donduran cinayetlerin birbirine bağlanmasını sağladı. 29 Haziran’da bir haberin erişiminin engellenmesine dair karar alındı. 10 Haziran’da Odatv ‘ye ulaşan kararın gereğini yapmak üzere harekete geçen Odatv Haber Merkezi ise ilginç bir durum ile karşılaştı.

Erişime engellenmesi kararı çıkan haber, bir çifte cinayet haberiydi ve isimlere yer verilmiyordu. İsimlere dahi yer verilmeyen bir haberin neden erişiminin engellenmek istenildiğini merak ederek araştırmaya başlayan Odatv Haber Merkezi, söz konusu haberin detaylarına ve cinayeti işleyen Lut Taşdelen’in karanlık geçmişine ulaştı.

ÖNCE BIÇAKLANIP SONRA YAKILDILAR

Buna göre söz konusu haber ve detayları şöyleydi:

“Konya Kulu’da 31 Mayıs 2023 tarihinde sabah saatlerinde, Ankara kara yolunun 125. kilometresinde naylona sarılıp yakılmış 2 ceset bulundu. Yapılan incelemede, cesetlerden birinin Ankara’nın Bala ilçesi nüfusuna kayıtlı Turgay Gök’e, diğerinin ise Ankara’nın Etimesgut ilçesi nüfusuna kayıtlı Nazan Şahin’e ait olduğu belirlendi.

İkili önce bıçaklanarak öldürülmüş daha sonra ise yakılmışlardı. Daha sonra ise naylona sarılan ikili yol kenarına atılmıştı.

Jandarma, talihsiz ikilinin canına kıydığını düşündüğü Lut Taşdelen, Mehmet Mustafa Emre ve 2 kadını daha gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar aralarındaki alacak nedeniyle cinayeti işlediklerini itiraf ettiler”

ODATV O İSMİ ARAŞTIRDI

Odatv bu kan donduran cinayet haberinin detaylarına ulaştıktan sonra haberdeki isimleri de araştırmaya başladı. İki kişinin önce bıçaklanıp sonra yakılarak öldürülmesinin sorumlularından, katil Lut Taşdelen’i araştıran Odatv’nin ulaştığı bilgiler şaşırtıcıydı. Askerdeyken geçirdiği trafik kazasında gazi olduğu ve bacaklarının tutmadığı öğrenilen Lut Taşdelen’in 2023 yılında işlenen çifte cinayetten tam 19 sene önce adı yine bir cinayetle anılıyordu.

AYNI YÖNTEMİ 19 YIL ÖNCE DE KULLANMIŞ

14 Temmuz 2004 tarihinde basına yansıyan olaya göre, Ayşe Ekinci isimli kadın polise giderek daha önce başından vurulmuş ve cesedi yakılmış halde bulunan Ercan Tapanlı’yı Lut Taşdelen’in öldürdüğünü anlattı. Olaya şahit olduğunu ifade eden kadının anlattıkları şöyleydi:

“Daha önceden tanıştığım ve para karşılığında ilişkiye girdiğim Ali Çertmek ile buluştuk. Beraberimizde bacakları tutmayan Lut Taşdelen, eşi Hürü Taşdelen ve Ercan Tapanlı ile Kozan’a gezmeye gittik. Birlikte yedik içtik, eğlendik. Akşam üzeri Kozan’dan dönerken, Lut, kendi kullandığı özürlü otomobiliyle Hakkıbeyli Köyü’nde ormanlık alana girdi. Ormanda Lut belinden iki tabanca çıkartıp birisini Ercan’a verdi, diğeri de kendisindeydi.

Benden elimdeki bira şişesini taşın üstüne dikmemi istedi. Ben birkaç adım ileri doğru gittiğimde bir el silah sesi duydum. Döndüğümde Ercan yerde yatıyordu. Lut, Ercan’ın elindeki tabancayı aldı, ben ne olduğunu sorduğumda susmamı işaret ederek ‘Bunu hak etti’ dedi. Geri döndük, arabadakiler Ercan’ı sordu. Lut Taşdelen de ‘Ercan bize küstü ve gelmek istemedi’ dedi. Bunun üzerine tekrar otomobile binerek Adana’ya döndük”

KENDİNİ KURTARMAK İÇİN TEHDİTLE MEKTUP YAZDIRDI

Ayşe Ekinci’nin bu ifadesinden sonra cinayete dair yürütülen dava sürecinde ise Lut Taşdelen’in kendisini kurtarmak için Ayşe Ekinci’nin, 13 yaşındaki kız kardeşi G.’ye zorla mektup yazdırdığı ortaya çıktı.

Taşdelen’in G.’ye yazdırdığı mektupta, “Lut abi sana bütün gerçekleri yazıyorum. Ercan abiyi, annem ve Ayşe ablam öldürmüşler. Sonra da yakmışlar. Konuşurlarken duydum. Seni de suça ortak edeceklermiş. Bu mektubu yırt” ifadelerinin yer aldığı mahkeme kayıtlarına geçti.

AYNI ŞEKİLDE 3 CİNAYET

2004 yılında bu yaşananlar sonrasında tutuklanan ve mahkeme sürecinde Ercan Tapanlı’yı önce öldürüp sonra yaktığı ifade edilen o dönem 32 yaşında olan Lut Taşdelen’in bundan 19 yıl sonra bu kez Turgay Gök ve Nazan Şahin’i de aynı şekilde hayattan kopardığı Odatv’nin araştırması sonucu birbirine bağlandı.

SERİ KATİL Mİ

Taşdelen’in bu üç cinayeti aynı yöntemle işlemesi ve ‘imza’ diye tabir edilen hareket olarak öldürdüğü kişileri yaktığı iddiası akıllara “Türkiye’de bir seri katil mi var?” sorusunu getirdi.

Arda Ormancı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx