Deri, yün, kürk… Tüketici artık satın aldığı ürünü bilecek!

Ticaret Bakanlığı, Tüketici Ürünlerinde Değişiklik Tebliği Taslağı Hazırladı

Ticaret Bakanlığı, tüketicilere daha fazla bilgi sunmayı amaçlayan “Bazı Tüketici Ürünlerinde Uygunluk Denetimi Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı” hazırladı. Taslakla, hayvansal menşeli parçalar içeren ürünlerde hangi hayvandan elde edildiği konusunda tüketicilerin doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesi hedefleniyor.

Amaç Tanıtımda Yanıltıcı İfadeleri Önlemek

Bunun yanı sıra, suni, vegan veya sentetik deri gibi ifadelerle hayvansal olmayan parçaları tanıtmaya yönelik yanıltıcı uygulamaların önüne geçilmesi planlanıyor. Taslakta yer alan düzenlemeye göre, hayvansal parçalar içeren ürünlerin etiketlerinde veya ambalajlarında hangi hayvandan elde edildiğine dair bilgilendirme yapılması zorunlu hale getirilecek. Bu bilgilendirmenin Türkçe ve en az 12 punto büyüklüğünde olması gerekecek.

Uzaktan satışlarda da tüketiciye ürün özelliklerini belirtme zorunluluğu getirilecek. Böylece, tüketiciler özellikle dana, domuz veya koyun derisinden yapılan ürünler hakkında bilgi sahibi olabilecekler.

Düzenleme sayesinde tüketicilerin yanıltılmasının önüne geçilmesi ve bilgilendirme sürecinin kolaylaştırılması hedefleniyor. Ayrıca, tekstil, ayakkabı, mobilya, kırtasiye gibi ürün gruplarını kapsayan bu düzenleme ile şeffaflığın artması ve firmaların sorumluluklarının artması bekleniyor.

Daha Bilinçli Tercihler ve Sürdürülebilir Üretim Hedefleniyor

Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre, düzenlemenin tüketicilere ve piyasaya olumlu yansımaları olması bekleniyor. Tüketiciler, bu sayede daha bilinçli tercihlerde bulunabilecek ve şeffaf bir alışveriş deneyimi yaşayabilecekler.

Üreticilerin de içerik konusunda daha sorumlu hale gelmesi ve uzun vadede etik ve sürdürülebilir üretim anlayışını güçlendirmesi öngörülen değişiklik, yakın zamanda Resmi Gazete’de yayımlanacak. Firmalara, düzenlemelere uyum sağlama imkanı tanınacak ve tedarik sürecinde veya fiyatlarda herhangi bir olumsuzluğun yaşanmayacağı belirtiliyor.

Related Posts

Gübre krizi kapıda mı?

GÜBRETAŞ, İran’daki iştiraki Razi Petrochemical’in İsrail’in saldırılarından zarar görmediğini ve faaliyetlerine devam ettiğini açıkladı. Şirket, tedarik zincirinde sorun olmadığını ve hisse satış sürecinin planlandığı şekilde sürdüğünü bildirdi.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi günü düşüşle kapattı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,54 değer kaybederek 9.196,13 puandan tamamladı. İşte o detaylar…

Altının gramı ne kadar oldu?

Altının gramı, güne düşüşle başlamasının ardından 4 bin 301 liradan işlem görüyor. Dün ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,5 artışla 4 bin 303 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne ise düşüşle başlamasının ardından saat 09.35 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,1 azalışla 4 bin 301 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 7 bin 120 liradan, Cumhuriyet altını 28 bin 340 liradan satılıyor.

Aile hekiminden alınan raporlar ücretli oldu

Aile hekiminden alınan raporlar ücretli oldu

Bakan Ersoy: Daha güçlü bir Türkiye hedefi doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atarken, kültür ve sanatla daha güçlü bir Türkiye hedefi doğrultusunda sizlerle birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kritik gün yaklaşıyor: Merkez Bankası’nın faiz kararı ne olacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın haziran ayı faiz kararı ekonomi gündeminde öncelikli yer alıyor. Piyasalar, faiz oranlarındaki olası değişiklikleri yakından takip ediyor. Peki perşembe günü yapılacak toplantıda çıkacak karara yönelik uzmanların beklentileri ne yönde? İşte ayrıntılar…