Dış Ticaret Eğitimiyle İhracat Artışı Hedefleniyor

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) Karadeniz Bölgesi koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında, iş dünyasının temsilcilerine yönelik “Dış Ticaret ve Gümrük Mevzuatı” eğitimi düzenlendi. Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Oda olarak en önemli gördüğümüz çalışma başlığımız ihracatımızı daha yukarı seviyelere çekmek” dedi.

Samsun TSO koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında, oda üyelerine yönelik eğitimler devam ediyor. Program kapsamında, “Küresel Pazarda Rekabet İçin Doğru Bilgiye Yatırım Yapın” başlığı altında, “Dış Ticaret ve Gümrük Mevzuatı” eğitimi düzenlendi. Yılın ikinci eğitim programında, iş dünyasının temsilcileriyle buluşan Eğitmen Hakan Akın, ‘Dış Ticaret Süreçleri- İhracat ve İthalat Adımları Nelerdir?’, ‘Lojistik ve Sigorta İşlemleri-Güvenli ve Verimli Taşıma Nasıl Sağlanır’, ‘Serbest Ticaret Anlaşmaları-Avantajları Nasıl Kullanabilirsiniz’ ve ‘Gümrük Vergileri, Tarifeler ve Kotalar-Maliyetleri Nasıl Optimize Edersiniz’ başlıklarında sunum yaptı.

“Amacımız ihracatımızı daha yukarılara taşımak”

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, işletmelerin rekabet gücünü geliştirmeye destek vermek adına oda üyelerine yönelik eğitimlere aralıksız devam ettiklerini belirtti. Düzenlenen eğitimin önemine işaret eden Murzioğlu, “Bilindiği gibi odamız, Avrupa İşletmeler Ağı Projesi’nin koordinatörlüğünü yürütmekte. Proje kapsamında da sık sık eğitimler düzenleyerek, üyelerimizle bir araya geliyoruz. Yılın ikinci eğitimi de bunlardan biri. Oda olarak en önemli gördüğümüz çalışma başlığımız ihracatımızı daha yukarı seviyelere çekmek. İhracatta daha bilinçli adımlar atmak isteyen üyelerimiz için bu eğitimi organize ettik. Amacımız, ihracat yapan ya da ihracat potansiyeli taşıyan üyelerimizin küresel pazarda rakiplerinin bir adım önde olmasını sağlamak. Doğru bilgiye yatırım yaparak, ihracat süreçlerinde riskleri azaltmalarını ve en iyi fırsatları yakalamalarını sağlamak. Hedeflediğimiz amaçlar doğrultusunda, değişik başlıklarda düzenleyeceğimiz eğitimlerle üyelerimizle bir araya gelmeye devam edeceğiz” diye konuştu. – SAMSUN

Related Posts

Gübre krizi kapıda mı?

GÜBRETAŞ, İran’daki iştiraki Razi Petrochemical’in İsrail’in saldırılarından zarar görmediğini ve faaliyetlerine devam ettiğini açıkladı. Şirket, tedarik zincirinde sorun olmadığını ve hisse satış sürecinin planlandığı şekilde sürdüğünü bildirdi.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi günü düşüşle kapattı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,54 değer kaybederek 9.196,13 puandan tamamladı. İşte o detaylar…

Altının gramı ne kadar oldu?

Altının gramı, güne düşüşle başlamasının ardından 4 bin 301 liradan işlem görüyor. Dün ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,5 artışla 4 bin 303 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne ise düşüşle başlamasının ardından saat 09.35 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,1 azalışla 4 bin 301 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 7 bin 120 liradan, Cumhuriyet altını 28 bin 340 liradan satılıyor.

Aile hekiminden alınan raporlar ücretli oldu

Aile hekiminden alınan raporlar ücretli oldu

Bakan Ersoy: Daha güçlü bir Türkiye hedefi doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atarken, kültür ve sanatla daha güçlü bir Türkiye hedefi doğrultusunda sizlerle birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kritik gün yaklaşıyor: Merkez Bankası’nın faiz kararı ne olacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın haziran ayı faiz kararı ekonomi gündeminde öncelikli yer alıyor. Piyasalar, faiz oranlarındaki olası değişiklikleri yakından takip ediyor. Peki perşembe günü yapılacak toplantıda çıkacak karara yönelik uzmanların beklentileri ne yönde? İşte ayrıntılar…