Elektrik faturaları tam iki katına çıkacak

Elektrik Faturalarında Yeni Düzenleme Şubat Ayında Başlıyor!

Şubat ayından itibaren elektrik faturalarında önemli bir değişiklik yapılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, aylık 417 kilowattsaat tüketimi olan aboneler, bu sınırı aşmaları durumunda artık sübvansiyonlu fiyatlar yerine gerçek maliyetleri ödeyecekler. Bu düzenleme özellikle yüksek tüketim yapan aboneleri etkileyecek.

1,2 Milyon Abonenin Fatura Bedelleri Değişecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’de yaklaşık 40 milyon mesken abonesi bulunduğunu ve bu düzenlemenin yaklaşık %3’lük bir kesimi, yani 1,2 milyon aboneyi etkileyeceğini belirtti. Bakan Bayraktar, bu kesimin genellikle büyük evlerde yaşayan, elektrikli araç kullanan veya yüksek tüketim yapan kesimlerden oluştuğunu vurguladı.

Elektrikte Destek Kalkacak, Gerçek Tüketim Bedelleri Ödenecek

Bakan Bayraktar, şunları söyledi: “Ayda 417 kilowattsaat tüketimin üzerine çıkan aboneler, şubat ayından itibaren elektriği gerçek maliyetine göre ödeyecek. Bu düzenleme, yüksek tüketim gruplarına yönelik bir uygulamadır. Ortalama bir hanenin elektrik faturası 414 TL civarındayken, yüksek tüketim yapan abonelerin aylık faturası 1.050 TL’yi aşıyor. Bu noktadan sonra sübvansiyonlu fiyat uygulaması sona erecek.”

417 Kilowattsaat Sınırı Kabul Edilecek

Sektör kaynaklarına göre, aylık 417 kilowattsaat sınırını aşan abonelerin faturalarında %96-97 oranında bir artış bekleniyor. Buna göre, 1.000 TL olan bir elektrik faturası 2.000 TL’ye kadar çıkabilecek. Ancak bu artış, sadece belirlenen sınırı aşan tüketicileri ilgilendirecek.

Related Posts

İkinci el araç almak isteyenler için en uygun banka kredileri belli oldu

İkinci el araç sahibi olmak isteyenler için bankaların kredi teklifleri sürüyor. Birçok banka ikinci el araç alımı için kredilerini açıkladı. İkinci el araç alım satımında önemli bir unsur olan kredilerin ödeme planları da bankalar tarafından …

Osmangazi Köprüsü 108 milyar lira tasarruf sağladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Osmangazi Köprüsü’yle 9 yılda akaryakıttan 23 milyar lira ve zamandan 85 milyar lira olmak üzere 108 milyar lira tasarruf ettiklerini bildirdi.

Kilis’te biber hasadı başladı

Kilis’te kentin önemli gelir kaynaklarından biri olan ve yaklaşık 54 bin dekarda ekilen biberin hasadına başlandı.

Talan yasası gün sayıyor

Zeytinlikler, ormanlar, sulak alanlar gibi doğal alanların madencilik faaliyetine açılmasını kolaylaştıracak yasa teklifi, bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek.

Bakanlık stratejisini açıkladı! 3 ayda 1 trilyon lira iç borçlanma planı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, temmuz-eylül döneminde 906,1 milyar liralık iç borç servisine karşılık, 1 trilyon 74,3 milyar liralık iç borçlanmaya gidecek. BAKANLIK 3 AYLIK STRATEJİSİNİ AÇIKLADI Bakanlık, gelecek 3 aylık döneme ilişkin iç borçlanma …

İşsiz sayısında dikkat çeken artış

DİSK-AR’ın araştırmasına göre geniş tanımlı işsiz sayısı son bir yılda 2,5 milyon kişi artarken, işsizlerin yüzde 85’i işsizlik ödeneğinden faydalanamıyor, 5,3 milyona yakın kişi, çalışmak istemesine rağmen iş bulamıyor.