Gök cismiyle ilgili tarihi buluş. Kendi yıldız sisteminden çıkalı 500 milyon yıl olmuş

Gizemli Gök Cismi Plüton ve Triton’a Benzeyen Şekilde Keşfedildi

Arizona Eyalet Üniversitesi’nden gök bilimciler, Plüton’un yüzeyi ve Neptün’ün en büyük uydusu Triton’a benzer bir şekle sahip olduğu belirtilen, kurabiye gibi bir nesnenin varlığını açıkladı. Yapılan araştırmaya göre, bu gizemli cismin donmuş nitrojenle kaplı olduğu ortaya çıktı.

Araştırmanın öncülüğünü yapan Alan Jackson ve Steven Desch, nesnenin yaklaşık 500 milyon yıl önce bir gezegenin nitrojen tabakasıyla kaplanmış parçası olduğunu ve sonradan kendi yıldız sisteminden ayrıldığını açıkladı.

Plüton’a benzer bir gezegenden kopmuş olabileceği düşünülen bu gizemli gök cismi üzerindeki kırmızımsı kalıntının, cismin orijinal özelliğini yansıttığı belirtildi. 2017’de keşfedilen Oumuamua isimli gök cismi, Güneş Sistemi’nden çıkan ve dışarıdan gelen ilk “yıldızlararası nesne” unvanına sahip.

Related Posts

Youtube herkesin günde en az 1 kere tıkladığı özelliği tamamen kapatıyor

Youtube yıllardır kullanılan trendler sekmesini kapatma kararı aldı.

Lazca artık Google’ın listesinde: Kelimelerdeki sır ortaya çıkarılacak

Google, tehlike altındaki dilleri koruma hedefiyle geliştirdiği Woolaroo platformuna Lazcayı da ekleyerek sessiz ama tarihi bir adım attı. Güneydoğu Karadeniz’in kadim sesi, yapay zekâ destekli bu sistem sayesinde yeniden yankı bulurken; çay bardağından serendere kadar pek çok kültürel öge artık Lazca ismiyle anılacak.

Yapay zeka ile gelen protez devrimi! Akıllı protezler dikkat çekiyor

Tıp dünyası, yapay zekâ (YZ) teknolojisinin protez organlarla entegrasyonu sayesinde çığır açan gelişmelere sahne oldu. Yapay zeka destekli protez organlar, hem hastaların yaşam kalitesini artırıyor hem de sağlık hizmetlerinde devrim niteliğinde …

Galaksimiz boşlukta yüzüyor olabilir mi?

Bilim insanları, Samanyolu Galaksisi’nin dev bir “kozmik boşluk” içinde yer aldığını öne süren dikkat çekici bir teori üzerinde çalışıyor. Bu teori doğruysa, evrenin genişleme hızıyla ilgili yıllardır çözülemeyen gizemli bir çelişki olan “Hubble gerilimi” sonunda açıklanabilir.

Teknoloji doğayı kurtarabilir mi? Robot arılar sahnede

Dünya genelinde arı popülasyonlarının dramatik şekilde azalması, tarımsal üretimi tehdit ederken, bilim dünyası bu krize yenilikçi bir çözümle yanıt veriyor: Robot arılar. Polenleme süreçlerini taklit edebilen bu minyatür teknolojik harikalar …

30. Ramazan Demirci Açık Alan Hentbol Turnuvası’nda kazananlar belli oldu

Geleneksel hale gelen Ramazan Demirci Açık Alan Turnuvası’nın 30’uncusu, Antalya’nın Alanya ilçesinde tamamlandı. 50 takım ve 800 sporcunun katılımıyla yapılan turnuvada kazananlar belli oldu.