Hamas ve İsrail arasında ikinci ‘esir’ takası: 4 İsrailli kadın asker teslim edildi

İsrail ve Hamas Arasındaki Ateşkes Anlaşması Kapsamında 4 İsrailli Kadın Asker Esiri Serbest Bırakıldı

Hamas bugün, İsrail ile varılan ateşkes ve esir takası anlaşmasının ikinci aşaması kapsamında 4 İsrailli kadın asker esiri Kızılhaç ekibine teslim etti. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) serbest bırakılan Liri Albag, Karina Ariev, Danielle Gilboa ve Naama Levy’yi aldı. Geri dönen dört rehine, ilk tıbbi değerlendirmeden geçtikten sonra İsrail topraklarına dönmek üzere IDF özel kuvvetleri ve ISA kuvvetleri eşlik ediyor. İsrail Savunma Kuvvetleri’nin komutanları ve askerleri, İsrail Devleti’ne dönmekte olan rehineleri selamlıyor ve kucaklıyor.

İSRAİL İLE HAMAS ARASINDAKİ ATEŞKES VE ESİR TAKASI ANLAŞMASI

15 Ocak’ta Katar, İsrail ile Hamas arasında Gazze’de ateşkes ve esir takası konusunda anlaşma sağlandığını duyurdu. Anlaşma, 19 Ocak Pazar günü TSİ 12.15’te yürürlüğe girdi. Üç aşamadan oluşacak ateşkes anlaşmasının ilk aşamasında, İsrailli 33 esir ve 1900’ün üzerinde Filistinli serbest bırakılacak. İkinci aşamanın bir parçası olarak Hamas, 19 Ocak’ta 3 İsrailli kadın esiri Kızılhaç ekibine teslim etti. Aynı zamanda, İsrail hapishanelerinde tutulan 90 Filistinli de Batı Şeria’daki Ofer Askeri Cezaevi’nden serbest bırakıldı.

HAMAS: BUGÜN 200 FİLİSTİNLİ BIRAKILACAK

Hamas’a bağlı Esirler Medya Ofisi, İsrail’in bugün serbest bırakmayı planladığı 200 Filistinlinin isim listesini yayınladı. Serbest bırakılacakların 121’i müebbet hapis cezasında, 79’u ise uzun süreli hapis cezasında bulunuyor. Listeye göre, serbest bırakılacak Filistinlilerden 70 müebbet hapis mahkumu ülkeden sınır dışı edilecek. Sınır dışı edilecek Filistinlilerin nereye gönderileceği belirtilmedi.

Paylaşılan listede, 137 Hamas’a, 26’sı Fetih Hareketi’ne, 29’u İslami Cihad Hareketi’ne, 3’ü Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’ne, 1’i Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi’ne mensup, 4’ü ise herhangi bir gruba mensup değil. Bu adımla İsrail ve Hamas arasında gerilimi azaltmaya yönelik önemli bir gelişme yaşanmış oldu.

Related Posts

İlk kriz adı: ‘Umut hakkı’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan için “umut hakkı” konusunun gündemde olmadığını açıkladı… Ancak bu açıklama siyasette tansiyonu yükseltti. AKP eski milletvekili Mehmet Metiner ve DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan tepki gösterdi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı: Şara-Trump görüşmesi tarihi nitelikte

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’nın ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile “tarihi nitelikte” bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu.

Saray’da ‘randevusuz görüşme’ iddiası: Menzil ‘şeyh’i Erdoğan’dan ne istedi?

Menzil cemaatinin “şeyh”lerinden Saki Elhüseyni’nin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Cumhurbaşkanlığı’nda randevusuz bir görüşme yaptığı iddia edildi.

Trump’a peş peşe davalar: Eyaletler göçmen politikalarına karşı çıkıyor

ABD’de 20 eyalet, Trump yönetiminin göçmen politikalarına karşı hukuki mücadele başlattı. New York Times’ın haberine göre, California, New York ve Illinois’in de aralarında bulunduğu bu eyaletler, federal hükümetin göçmenlik kurallarına uymadıkları gerekçesiyle fon kesme tehdidine yanıt olarak iki ayrı dava açtı.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’a 8 yıl hapis istemiyle iddianame

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten iddiasıyla iddianame hazırlandı. Hüseyin Baş’ın 8 yıla kadar hapsi isteniyor

Ahmet Türk “umut hakkı” için konuştu

DEM Parti İmralı Heyeti’nde yer alan Ahmet Türk, terörsitbaşı Abdullah Öcalan için konuşulan “umut hakkı” iddialarına yanıt verdi. Türk, umut hakkı ile ilgili sorulara “Onu şu anda tartışmanın bir anlamı yok” karşılığını verdi.