Hindistan ve Pakistan arasındaki çatışmalar, sivil havacılığı olumsuz etkiledi




Hint-Pakistan Çatışması Sivil Havacılığı Olumsuz Etkiliyor

Hint-Pakistan Çatışması Sivil Havacılığı Olumsuz Etkiliyor

Hint-Pakistan çatışması, 22 Nisan’da Cammu Keşmir’deki saldırıyla başladı ve 6 Mayıs’ta Pakistan’ın çeşitli bölgelerine füze fırlatmasıyla tırmandı. Bu çatışma, bölgeye yapılan uçuşları aksatarak ve güzergahı kullananların uçuş sürelerini uzatarak sivil havacılığı olumsuz etkiliyor.

22 Nisan’da Cammu Keşmir’in Pahalgam bölgesinde gerçekleşen saldırıda 26 kişi hayatını kaybetmiş, bu saldırıdan Pakistan hükümetini sorumlu tutan Hindistan, gerilimi tırmandırdı.

Pakistan’ın 24 Nisan’da Hindistan uçaklarına hava sahasını kapatmasının ardından Hindistan da kendi hava sahasında Pakistan’a ait uçuşları yasakladı.

Diğer taraftan, “Flight Radar 24” internet sitesinin verilerine göre, Hindistan’ın Pakistan’daki bazı bölgelere düzenlediği füze saldırısından sonra birçok uçuş iptal edildi. Örneğin, Hindistan’dan 7 Mayıs’ta havalanması planlanan 430 uçuş iptal edilirken, aynı gün Pakistan’dan kalkması beklenen uçuk seferlerinin de yüzde 17’si düzenlenmedi.

Hindistan merkezli Air India, mayıs sonuna kadar alınmış biletlerin parasını iade etme teklifi sunarken, SpiceJet Airlines şirketi de Cammu Keşmir bölgesindeki havalimanlarına uçuşların 10 Mayıs’a kadar askıya alındığını bildirdi.

Pakistan Sivil Havacılık Otoritesi ise üç havaalanındaki uçuş operasyonlarına ara verdiğini duyurdu.

Uzayan Uçuş Süreleri

“Flight Radar 24” sitesine göre, iptal edilen uçuşlar ve hava sahalarının kapanması, uluslararası seferlerde farklı rotalar kullanılmasına neden oldu ve uçuş sürelerini uzattı. Air India’nın Kuzey Amerika ve Orta Asya’ya uçuşları, Pakistan hava sahasını kullanamadığı için farklı rotalar izlemek zorunda kaldı ve uçuş süreleri uzadı.

Öte yandan, Hindistan çıkışlı olmayan bazı uçuşlar da Pakistan rotasını kullanmayı bıraktı. Örneğin, British Airways, Air France ve Swiss International Airlines gibi hava yolu firmaları, Pakistan hava sahasını artık kullanmıyor.

İptal edilen uçuşlar ve uzayan seferler, yakıt harcamalarını artırarak havayolu firmalarının maliyetlerini yükseltiyor ve milyonlarca dolar zarara neden olabileceği öngörülüyor.


Related Posts

Donald Trump selin vurduğu Teksas’ta

ABD’nin Tekas eyaletinde meydana gelen sel felaketinin ardından Başkan Donald Trump ve zevcesi Melania Trump, en çok etkilenen Kerrville bölgesini ziyaret etti. Selde hayatını kaybedenlerin sayısı 120’yi aşarken, 160 kişi ise hâlâ kayıp. Kerr County …

Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Mahmud ile bir araya geldi.

PKK’nın silah bırakma törenine kimler katıldı: Türkiye, Irak ve Avrupa’dan isimler tarihî anlara şahitlik etti

PKK’nın silah bırakma törenine kimler katıldı: Türkiye, Irak ve Avrupa’dan isimler tarihî anlara şahitlik etti

MHP’den süreçle ilgili “provokasyon” çıkışı: Kışkırtıcı ajanlar, doğacak yasal sonuçlara katlanır

MHP’den süreçle ilgili “provokasyon” çıkışı: Kışkırtıcı ajanlar, doğacak yasal sonuçlara katlanır

ABD’de tünel inşaatı çöktü

ABD’nin California eyaletine bağlı Los Angeles kentinde inşaat halindeki büyük tünelin bir kısmının çöktüğü ve yaklaşık 1 saat mahsur kalan 31 işçinin kurtarıldığı bildirildi.

Yüksekova-Van yolunda heyelan: Araçlar mahsur kaldı

Yüksekova’da etkili olan kısa süreli yağışlar, Yüksekova-Van karayolunun çöplük mevkiinde toprak kaymasına yol açtı. Çift şeridin de kapanmasıyla araçlar 1 saat yolda kaldı, uzun kuyruklar oluştu. Bölgeye sevk edilen Karayolları ekiplerinin …