İspanya’da 200 yıllık gelenek: Rollere girip yumurta savaşı yapıyorlar

İspanya’da 200 Yıllık Gelenek: Rollere Girip Yumurta Savaşı Yapıyorlar

Alicante’nin İbi kasabası, Kutsal Masumlar gününde, “els enfarinats”ın (unlular) “gücü” ele aldığı geleneksel kış festivalini kutluyor. Grup, sivil bir şekilde bir gün boyunca çürük yumurta, un ve havai fişeklerle eğlenceli bir mücadele içerisinde bulunuyor.

6 BİNİN ÜZERİNDE YUMURTA KULLANILDI

Festivalde 625 kilo un, 6.480 adet yumurta ve 400 düzine roket kullanıldı. 200 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan bu festival, 2009 yılında Belediye Başkanı tarafından Turist İlgi Alanı Özerk ilan edilmiştir.

HER YERİ UN VE YUMURTAYLA KAPLI GEZİYORLAR

Tuhaf kıyafetler giymiş ve yüzleri unla kaplı olan “els enfarinats”, kasabayı gün boyunca dolaşıyor ve dükkânlardan vergi topluyor.

YASAYA UYMAYAN DEĞİL, UYAN PARA CEZASI ÖDÜYOR

Kent Konseyi’ne göre, festivalde hayali hükümetin belirlediği “yasalara” uymayanlar, para cezası ödemek zorunda kalıyor.

BELEDİYE BAŞKANI VE YARGIÇ ROLÜ YAPIYORLAR

“Els enfarinats” adlı grup, belediye başkanı, yargıç, şerif ve Hazine meclis üyesi gibi pozisyonlarda rol alarak kasabanın sivil iktidarını oluşturuyor.

“TÜM GÜN KALDIRIMDA YÜRÜYEMEZSİNİZ”

Festivalde absürd “diktatörlük” kuralları geçerli. Gün boyunca kaldırımda, yolda yürüyemeyen katılımcılar, izin almadan hareket edemiyorlar.

BELEDİYEDEN 40 KİŞİ DE KATILDI

Belediye yetkililerinin de katıldığı festivalde, “muhalefet” adı verilen diğer grup, çürük yumurta, un ve roketlerle savaş başlatıyor.

PELERİN VE MASKELER TAKTILAR, ANS ETTİLER

Festivalde, pelerinler ve maskeler takan “els tapats” adlı grup, danslar eşliğinde unlu katılımcılardan intikam almayı ve jambon ödülü kazanmayı hedefliyor.

6 OCAK’TA SONA ERİYOR

Festival, öğleden sonra yapılan dans etkinliğiyle sona eriyor. İbi kış şenlikleri, 6 Ocak’ta Üç Bilge Adam’ın ziyaretiyle noktalanıyor.

Related Posts

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA (ösym giriş ais) || Üniversite sınavı geri sayım… YKS sınav yeri nasıl öğrenilir, nereden alınır?

ÖSYM tarafından düzenlenen YKS için giriş belgeleri de yayınlandı. 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite bölümlerine girmek isteyen adayların heyecanla beklediği YKS sınavı haziran ayında 81 ilde organize edilecek. Üniversiteye giriş kapsamında uygulanacak olan söz konusu sınav öncesi üniversite sınavı yerleri ÖSYM’nin AİS ekranından erişime açıldı. YKS kapsamında, 21 Haziran Cumartesi Temel Yeterlilik Testi (TYT), 22 Haziran Pazar sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda ise Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecek. Peki, YKS sınav yeri nasıl öğrenilir, nereden alınır? YKS sınav giriş belgesi alma ekranı…

Özürsüz devamsızlık 10 gün olursa ne olur? Ortaokul ve lisede 5 gün devamsızlıkla belge alınamaz mı?

Özürsüz devamsızlık 10 gün olduğunda ne olacağı, karne zamanının yaklaşmasıyla birlikte öğrenci ve velilerin gündeminde yer alıyor. Peki, Özürsüz devamsızlık 10 gün olursa ne olur? Ortaokul ve lisede 5 gün devamsızlıkla belge alınamaz mı?

HİCRİ YILBAŞI (1 MUAHRREM) 2025 TAKVİMİ: Muharrem ayı ne zaman başlayacak, Aşure günü ne zaman?

Kurban Bayramının geride kalmasıyla birlikte Muharrem Ayı’nın başlangıcına bir aydan kısa süresi kalmasıyla birlikte gözler Muharrem Ayı ve Aşure Günü tarihine çevrildi. Bu bağlamda inananlar “Aşure Günü 2025 ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?” sorusunun cevabını araştırıyor. Hemen belirtelim ki Aşure Günü Muharrem Ayı’nın 10. günü olarak kabul ediliyor. Miladi ve Hicri Takvim arasındaki zaman farkı nedeniyle Aşure Günü tarihi her yıl değişik tarihlere denk geliyor.  Peki, Aşure Günü ne zaman? 2025 yılı Muharrem Ayı ne zaman başlayacak? İşte merak edilip araştırılan ayrıntılar…

Aktivist Şuayb Ordu kimdir, nereli? Madleen gemisiyle Gazze’ye giden Şuayb Ordu hakkında biyografi bilgileri

Şuayb Ordu, ilahiyat eğitimi almış, Almanya’da serbest meslekle uğraşan ve insan hakları alanında gönüllü olarak çalışan genç bir aktivisttir. Madleen gemisiyle Gazze’ye insani yardım götürme çabası, Filistin davasına ve insan hakları mücadelesindeki kararlılığını göstermek üzere Madleen aktivistleri arasına katılmıştır. Peki, Aktivist Şuayb Ordu kimdir, aslen nereli? İşte, Madleen gemisiyle Gazze’ye giden Şuayb Ordu hakkında biyografi bilgileri

Yıllar sonra ekranlara dönüyor: Deniz Çakır’ın yeni projesi belli oldu!

Yıllar sonra ekranlara dönüyor: Deniz Çakır’ın yeni projesi belli oldu!

Öğrencilerden görme engellilere ‘robot köpek’

Bayburt’ta görme engellilerin günlük hayatta yaşadığı zorlukları azaltmak isteyen lise öğrencileri, “Görevbot” adını verdikleri yapay zeka destekli robot köpek yaptı.