İstanbul halkına güvenli ve konforlu ulaşım imkanı veren Martı TAG uygulaması kapatıldı

İstanbul’da yaşayanlar için en büyük sorunlardan birisi de Taksi. Pek çok komedi programına hatta filmlere de konu olduğu üzere İstanbul’da taksiye rahat bir şekilde binebilmeniz için Arap bir turist olmanız gerekiyor.

Hal böyle olunca İstanbul halkı taksi hizmetini farklı uygulamalar üzerinden çözüme ulaştırmaya çalışıyorlardı. Bunlardan birisi de Martı TAG’dı.

Martı TAG sunduğu hizmet ile kısa zamanda popüler olmayı başardı. Bu uygulamada sürücüler gidecekleri istikamete yolcu da alıyorlardı. Uygulama üzerinden herhangi bir ücret talep edilmiyordu. Bu olay tamamen araç sahibi ve yolcu arasındaki diyaloğa bırakılmıştı.

İstanbul halkına güvenli ve konforlu ulaşım imkanı veren Martı TAG uygulaması kapatıldı

Genel olarak kullananların çok memnun oldukları Martı TAG uygulaması, açılan dava sonucu kapatıldı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın (İTEO) Martı TAG hizmetine ilişkin ‘haksız rekabet’ iddiasıyla açtığı dava, İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesinde görüldü. Dosyayla ilgili karar veren mahkeme, davanın kısmen kabulüne hükmederek, Martı TAG uygulaması hizmetinin haksız rekabet oluşturduğunu bildirdi. Bu karar sonucu uygulamaya erişim kısıtlandı.

Böylece İstanbul halkı bir kez daha yetersiz taksilerin ve taksicilerin insafına bırakılmış oldu. Taksiciler Odası bu kararı bir zafer olarak lanse etti. Peki sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler?

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir