Karayemiş Çekirdeği Hayatını Tehlikeye Attı

Trabzonlu Kadın, Yuttuğu Karayemiş Çekirdeği Yüzünden Hayati Tehlikeyle Karşılaştı

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Fatma Karabacak, yuttuğu karayemiş çekirdeğinin soluk borusundan akciğerine gittiğini fark etti. Akciğerine zarar veren çekirdek, bir kısmının çürümesine neden oldu. Karabacak, yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Akciğer enfeksiyonlarına sık sık yakalanan hasta, yaşadığı şikayetlerin geçmemesi üzerine doktora başvurdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş, yapılan tetkikler sonucunda akciğerinde yabancı bir cisim tespit ettiklerini belirtti.

Yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıkan durumu anlatan Dr. Tekinbaş, “Hastamızın akciğerinde normal olmayan bir lezyon gözlemledik. Yapılan çekimler sonucunda akciğerin orta kısmında tümöre benzeyen bir lezyon olduğunu fark ettik. Gerekli işlemlerin ardından hastaya başarılı bir operasyon gerçekleştirdik” dedi.

Ameliyat sırasında ortaya çıkan çekirdeğin, akciğeri tıkayarak olumsuz etkilere neden olduğu belirtilirken, hastanın sağlığının şu an iyi olduğu ve taburcu edileceği ifade edildi.

Dr. Tekinbaş, yaşanan duruma dikkat çekerek, “Yemek yerken ani gülme, öksürme veya nefes alma sonucunda yabancı cisimlerin hava yoluna kaçabileceğini unutmamak gerekir. Hasta, yaşadığı şikayetlerde gecikirse ciddi sonuçlarla karşılaşabilir” uyarısında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / BEKİR KOCA – Sağlık

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Çocuklar arasında çok hızlı yayılıyor!

Çocuklar arasında hızla yayılan el, ayak ve ağız hastalığına karşı uyarıda bulunan Doç. Dr. Samet Özer, özellikle 5 yaş altı çocukların risk altında olduğunu belirterek, hastalığın belirtileri ve bulaşma yollarına karşı aileleri dikkatli olmaya çağırdı.

Her gün bir elma yemek sağlığımız için gerçekten faydalı mı?

“Her gün bir elma doktoru uzak tutar” sözü ne kadar doğru? Elmalar; lif, polifenol ve antioksidan bakımından zengin yapısıyla kalp hastalığından diyabete kadar birçok rahatsızlığa karşı koruma sağlayabiliyor. Ancak tek başına elma yemek, sizi doktordan ya da ilaçlardan tamamen uzak tutmaya yetmiyor.

Yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? Aile Hekimliği düzenlemesinin detayları

Aile Hekimliği Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemeye göre; aile hekimleri, hafta sonları ve genel tatil günlerinde akupunktur ve fitoterapi hizmeti verebilecek, her basamakta ücretli olan ‘özel amaçlı raporlar’ aile sağlığı merkezlerinden daha az ücret ödenerek alınabilecek. Peki yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? İşte yeni düzenlemenin detayları.

Hap mı, bitki mi? Ne işe yarıyor, ne zararlı?

Uykusuzluğa karşı çare olarak görülen her ürün güvenli değildir. İlaçlar, çaylar, takviyeler…
Peki hangisi gerçekten işe yarıyor? 50 yaş üstünde uyku destek ürünleri bilinçsizce kullanılıyor. Oysa bazıları sabah sersemliği, düşme riski ve bağımlılık yapabilir.

Ciltteki değişimleri hafife almayın: Erken teşhis hayat kurtarıyor

Cildiye Uzmanı Dr. Hüseyin Başar, cilt sağlığının yalnızca estetik değil, ciddi hastalıkların erken teşhisi açısından da hayati önem taşıdığını vurguladı.

Sağlıklı bir bayram için uzmanlardan beslenme tavsiyeleri

Sağlıklı bir bayram için uzmanlardan beslenme tavsiyeleri