MEB, milli eğitim müdürlükleri yönetmeliğinde ÖMY ile TYMM’ye yönelik düzenleme yaptı

MEB, Öğretmenlik Meslek Yasası ve Milli Eğitim Akademisi’nde Değişikliğe Gitti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmenlik Meslek Yasası (ÖMY) kapsamında öğretmen atamalarında bazı sistem değişikliklerine gitti. Bakanlık, atama sürecinde artık Milli Eğitim Akademisi’nde bir eğitim sürecinin daha zorunlu hale getirilmesine karar verdi. Bunun yanı sıra, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli (TYMM) adlı öğretim programı ile eğitimde dinci/gerici anlayışı artıran bir adım attı. Bakanlığın bu uygulamaları, özellikle eğitimciler ve toplumun farklı kesimlerinden tepkilere neden oldu.

MEB, Milli Eğitim Akademisi’ni Yönetmelikte Güncelledi

Milli Eğitim Bakanlığı, Resmi Gazete’de yayımladığı yeni Millî Eğitim Bakanlığı Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği ile önemli bir adım attı. Yayımlanan yeni yönetmelikle milli eğitim müdürlüklerinin ÖMY ve TYMM ile bütünleşik hale getirilmesi sağlandı. Bu kapsamda, Milli Eğitim Akademisi yönetmelikte yerini aldı. Değişiklikle, Millî Eğitim Bakanlığı Millî Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nde bulunan “Öğretmen yetiştirme ve geliştirme hizmetleri” kısmı çıkarılarak yerine “Mesleki gelişim şubesi” başlığı altında Milli Eğitim Akademisi eklendi. Bu sayede, milli eğitim müdürlükleriyle Milli Eğitim Akademisi arasında öğretmen yetiştirme süreçlerine yönelik koordinasyon sağlandı.

Din Öğretiminin Yaygınlaştırılması Görevi Eklendi

Yönetmelik değişikliği kapsamında, din öğretimi hizmetleri şubesinin görevleri genişletildi. Artık söz konusu şube, eğitim kurumlarında din ve ahlâk eğitim-öğretimini geliştirmek ve yaygınlaştırmak, imam hatip ortaokullarında ve Anadolu imam hatip liselerinde hafızlık eğitimine yönelik çalışmaları yürütmek gibi görevleri de üstlenecek.

Related Posts

LGS sınavı iptal olacak mı? Bakan Tekin’den net yanıt!

LGS iptal olacak mı, yeniden mi yapılacak sorusu bir süredir gündemde yer alıyordu. LGS sınavı sonrasında soru kitapçığı erken yayılmıştı. Bununla beraber LGS sınavının iptal edilip edilmeyeceği konusu merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, iddialarla ilgili net konuştu. Peki LGS iptal edilecek mi, yeniden mi yapılacak? İşte ayrıntılar…

İşaret diliyle sahnelenecek “Çingene Boksör” Ankara’da izleyiciyle buluşacak

İşaret diliyle sahnelenecek “Çingene Boksör” Ankara’da izleyiciyle buluşacak

HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İL İL | Yarın (19 Haziran) hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı? Meteoroloji’den pazar günü için sağanak uyarısı!

Son dakika hava durumu tahminleri il il Meteoroloji tarafından yayınlandı. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkarken, sağanak yağış uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu değerlendirmelerine göre yarın Trabzon ve Rize’nin iç kesimlerinde yağış görülecek. Öte yandan ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredecek olan hava sıcaklıklarının, Pazar gününden itibaren kuzey kesimlerde yağışla birlikte azalacağı, yer yer mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor. Peki, yarın hava nasıl olacak, İstanbul’da yağmur var mı? İşte, İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 19 Haziran hava durumu raporu.

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA (ösym giriş ais) || Üniversite sınavı geri sayım… YKS sınav yeri nasıl öğrenilir, nereden alınır?

ÖSYM tarafından düzenlenen YKS için giriş belgeleri de yayınlandı. 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite bölümlerine girmek isteyen adayların heyecanla beklediği YKS sınavı haziran ayında 81 ilde organize edilecek. Üniversiteye giriş kapsamında uygulanacak olan söz konusu sınav öncesi üniversite sınavı yerleri ÖSYM’nin AİS ekranından erişime açıldı. YKS kapsamında, 21 Haziran Cumartesi Temel Yeterlilik Testi (TYT), 22 Haziran Pazar sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda ise Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecek. Peki, YKS sınav yeri nasıl öğrenilir, nereden alınır? YKS sınav giriş belgesi alma ekranı…

Özürsüz devamsızlık 10 gün olursa ne olur? Ortaokul ve lisede 5 gün devamsızlıkla belge alınamaz mı?

Özürsüz devamsızlık 10 gün olduğunda ne olacağı, karne zamanının yaklaşmasıyla birlikte öğrenci ve velilerin gündeminde yer alıyor. Peki, Özürsüz devamsızlık 10 gün olursa ne olur? Ortaokul ve lisede 5 gün devamsızlıkla belge alınamaz mı?

HİCRİ YILBAŞI (1 MUAHRREM) 2025 TAKVİMİ: Muharrem ayı ne zaman başlayacak, Aşure günü ne zaman?

Kurban Bayramının geride kalmasıyla birlikte Muharrem Ayı’nın başlangıcına bir aydan kısa süresi kalmasıyla birlikte gözler Muharrem Ayı ve Aşure Günü tarihine çevrildi. Bu bağlamda inananlar “Aşure Günü 2025 ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?” sorusunun cevabını araştırıyor. Hemen belirtelim ki Aşure Günü Muharrem Ayı’nın 10. günü olarak kabul ediliyor. Miladi ve Hicri Takvim arasındaki zaman farkı nedeniyle Aşure Günü tarihi her yıl değişik tarihlere denk geliyor.  Peki, Aşure Günü ne zaman? 2025 yılı Muharrem Ayı ne zaman başlayacak? İşte merak edilip araştırılan ayrıntılar…