Scratch Cup 2025’te, doğayı koruyan teknolojiler geliştirildi!

QNB Türkiye ve Habitat Derneği İşbirliğiyle Scratch Cup 2025 Teknoloji ve Kodlama Yarışması Yapıldı

QNB Türkiye ve Habitat Derneği işbirliğiyle düzenlenen Scratch Cup 2025, bu yıl rekor düzeyde katılımcıya ev sahipliği yaptı. Kristal Kule’de gerçekleştirilen final etkinliğinde, çocuklar “Doğayı Koruyan Teknolojiler” teması altında geliştirdikleri projelerini sundular.

Bu yıl 52 farklı şehirden toplam 1.192 takımın başvurduğu yarışmada, değerlendirmeler sonucunda 9 farklı şehirden gelen 10 finalist takım finalde projelerini sundu. Finalde öne çıkan projeler; geri dönüşüm, enerji verimliliği, doğal kaynakların korunması ve biyoçeşitlilik gibi çevresel konulara odaklandı.

Scratch Cup, QNB Türkiye’nin “Minik Eller Kod Yazıyor” projesinin önemli bir parçası oldu. 2015 yılından beri Habitat Derneği ile işbirliği içinde yürütülen proje, çocuklara temel dijital yetkinlikler kazandırmayı hedefliyor.

M.I.T. tarafından geliştirilen Scratch platformu ve 3D tasarım aracı Tinkercad kullanılarak gerçekleştirilen eğitimler, hem çevrim içi hem yüz yüze şeklinde veriliyor. Bugüne kadar Türkiye genelinde 50 binden fazla çocuğa toplamda 420 bin saatin üzerinde eğitim verildi.

TSMC, 1.4 nm Üretim Sürecini Duyurdu!

TSMC, yeni 1.4 nm üretim süreci için hazırlıklara başladı. Bu teknolojinin performans açısından önemli bir ilerleme sağlaması bekleniyor.

Final etkinliğinde konuşan QNB Türkiye Genel Müdürü Ömür Tan; çocukların projelerinde teknik bilginin yanı sıra toplumsal sorumluluk bilincinin de önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, Habitat Derneği işbirliğiyle daha fazla çocuğa ulaşıldığını belirtti.

Finalde 8-10 yaş ve 11-14 yaş gruplarında yarışan takımlar; En İyi Proje, En İyi Kod Yapısı, En İyi Görsel Tasarım, En İyi Uyarlama ve En İyi Senaryo kategorilerinde ödüllendirildi. Ayrıca, tüm finalistlere 3.000 TL değerinde hediye çeki verildi.

Siz bu organizasyon hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Related Posts

Yapay zeka ile gelen protez devrimi! Akıllı protezler dikkat çekiyor

Tıp dünyası, yapay zekâ (YZ) teknolojisinin protez organlarla entegrasyonu sayesinde çığır açan gelişmelere sahne oldu. Yapay zeka destekli protez organlar, hem hastaların yaşam kalitesini artırıyor hem de sağlık hizmetlerinde devrim niteliğinde …

Galaksimiz boşlukta yüzüyor olabilir mi?

Bilim insanları, Samanyolu Galaksisi’nin dev bir “kozmik boşluk” içinde yer aldığını öne süren dikkat çekici bir teori üzerinde çalışıyor. Bu teori doğruysa, evrenin genişleme hızıyla ilgili yıllardır çözülemeyen gizemli bir çelişki olan “Hubble gerilimi” sonunda açıklanabilir.

Teknoloji doğayı kurtarabilir mi? Robot arılar sahnede

Dünya genelinde arı popülasyonlarının dramatik şekilde azalması, tarımsal üretimi tehdit ederken, bilim dünyası bu krize yenilikçi bir çözümle yanıt veriyor: Robot arılar. Polenleme süreçlerini taklit edebilen bu minyatür teknolojik harikalar …

30. Ramazan Demirci Açık Alan Hentbol Turnuvası’nda kazananlar belli oldu

Geleneksel hale gelen Ramazan Demirci Açık Alan Turnuvası’nın 30’uncusu, Antalya’nın Alanya ilçesinde tamamlandı. 50 takım ve 800 sporcunun katılımıyla yapılan turnuvada kazananlar belli oldu.

Samsung, Apple’ın yolundan gidiyor

Samsung, 2026 yılından itibaren bazı özellikleri ücretli olarak sunmaya başlayacak. Bunun başında belirli sağlık verileri ve özellikleri var.

Toyota’yı satın almayı planlıyordu! Araç üretim devi iflas başvurusunda bulundu!

Çin otomotiv pazarında elektirik araç üretimiyle öne çıkan Neta Auto’nun iflas başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.