Uluslararası Isparta Gül Festivali’nde renkli görüntüler ortaya çıktı

Gül hasadı, festivalin en özel anlarından biri olarak belleklerde yer etti. Yerli ve yabancı misafirler, gül tarlalarında gül toplama deneyimi yaşadılar ve bu anları ölümsüzleştirmek için fotoğraflar çektiler.

Ayrıca, gül fabrikasını ziyaret eden misafirler ve yerel halk, gülün işleniş süreci hakkında bilgi edinerek gül müzesini gezdiler.

Gaziantep, Isparta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Hindistan’dan gelen halk oyunları ekipleri, yöresel gösterilerini sergileyerek festivali renklendirdi. Güneykent Beldesi’ndeki etkinliğe, Isparta Belediyesi başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, gülün Isparta ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirtirken, gülün turizm açısından da büyük bir değere sahip olduğunu vurguladı. Festival kapsamında şehre gelen konuk ekiplerle birlikte gül tarlalarında gül hasadı yapan vatandaşların büyük mutluluk yaşadığını ifade etti.

Uluslararası Isparta Gül Festivali için Mersin’den gelen Selda Yıldırım, Isparta’yı ilk kez ziyaret ettiklerini ve festivalden çok memnun kaldıklarını dile getirdi. Rümeysa Özen ise gül festivaline verilen emeğin takdire şayan olduğunu belirtti.

Bahşende Diren, Tarsus’tan geldiklerini ve gül bahçelerinin muhteşem güzellikte olduğunu, gül kokusunun ise ferahlık verici olduğunu söyledi.

Nurcan Bal da festivalin düzenlenmesine katkı sağlayan Isparta Belediyesi’ne teşekkür ederek, gül kokusuyla dolu bu güzel deneyimi Tarsus’a götüreceklerini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx