Deri, yün, kürk… Tüketici artık satın aldığı ürünü bilecek!

Ticaret Bakanlığı, Tüketici Ürünlerinde Değişiklik Tebliği Taslağı Hazırladı

Ticaret Bakanlığı, tüketicilere daha fazla bilgi sunmayı amaçlayan “Bazı Tüketici Ürünlerinde Uygunluk Denetimi Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı” hazırladı. Taslakla, hayvansal menşeli parçalar içeren ürünlerde hangi hayvandan elde edildiği konusunda tüketicilerin doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesi hedefleniyor.

Amaç Tanıtımda Yanıltıcı İfadeleri Önlemek

Bunun yanı sıra, suni, vegan veya sentetik deri gibi ifadelerle hayvansal olmayan parçaları tanıtmaya yönelik yanıltıcı uygulamaların önüne geçilmesi planlanıyor. Taslakta yer alan düzenlemeye göre, hayvansal parçalar içeren ürünlerin etiketlerinde veya ambalajlarında hangi hayvandan elde edildiğine dair bilgilendirme yapılması zorunlu hale getirilecek. Bu bilgilendirmenin Türkçe ve en az 12 punto büyüklüğünde olması gerekecek.

Uzaktan satışlarda da tüketiciye ürün özelliklerini belirtme zorunluluğu getirilecek. Böylece, tüketiciler özellikle dana, domuz veya koyun derisinden yapılan ürünler hakkında bilgi sahibi olabilecekler.

Düzenleme sayesinde tüketicilerin yanıltılmasının önüne geçilmesi ve bilgilendirme sürecinin kolaylaştırılması hedefleniyor. Ayrıca, tekstil, ayakkabı, mobilya, kırtasiye gibi ürün gruplarını kapsayan bu düzenleme ile şeffaflığın artması ve firmaların sorumluluklarının artması bekleniyor.

Daha Bilinçli Tercihler ve Sürdürülebilir Üretim Hedefleniyor

Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre, düzenlemenin tüketicilere ve piyasaya olumlu yansımaları olması bekleniyor. Tüketiciler, bu sayede daha bilinçli tercihlerde bulunabilecek ve şeffaf bir alışveriş deneyimi yaşayabilecekler.

Üreticilerin de içerik konusunda daha sorumlu hale gelmesi ve uzun vadede etik ve sürdürülebilir üretim anlayışını güçlendirmesi öngörülen değişiklik, yakın zamanda Resmi Gazete’de yayımlanacak. Firmalara, düzenlemelere uyum sağlama imkanı tanınacak ve tedarik sürecinde veya fiyatlarda herhangi bir olumsuzluğun yaşanmayacağı belirtiliyor.

Related Posts

İkinci el araç almak isteyenler için en uygun banka kredileri belli oldu

İkinci el araç sahibi olmak isteyenler için bankaların kredi teklifleri sürüyor. Birçok banka ikinci el araç alımı için kredilerini açıkladı. İkinci el araç alım satımında önemli bir unsur olan kredilerin ödeme planları da bankalar tarafından …

Osmangazi Köprüsü 108 milyar lira tasarruf sağladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Osmangazi Köprüsü’yle 9 yılda akaryakıttan 23 milyar lira ve zamandan 85 milyar lira olmak üzere 108 milyar lira tasarruf ettiklerini bildirdi.

Kilis’te biber hasadı başladı

Kilis’te kentin önemli gelir kaynaklarından biri olan ve yaklaşık 54 bin dekarda ekilen biberin hasadına başlandı.

Talan yasası gün sayıyor

Zeytinlikler, ormanlar, sulak alanlar gibi doğal alanların madencilik faaliyetine açılmasını kolaylaştıracak yasa teklifi, bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek.

Bakanlık stratejisini açıkladı! 3 ayda 1 trilyon lira iç borçlanma planı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, temmuz-eylül döneminde 906,1 milyar liralık iç borç servisine karşılık, 1 trilyon 74,3 milyar liralık iç borçlanmaya gidecek. BAKANLIK 3 AYLIK STRATEJİSİNİ AÇIKLADI Bakanlık, gelecek 3 aylık döneme ilişkin iç borçlanma …

İşsiz sayısında dikkat çeken artış

DİSK-AR’ın araştırmasına göre geniş tanımlı işsiz sayısı son bir yılda 2,5 milyon kişi artarken, işsizlerin yüzde 85’i işsizlik ödeneğinden faydalanamıyor, 5,3 milyona yakın kişi, çalışmak istemesine rağmen iş bulamıyor.